Placinta cu dovleac si nuca
Placinta facuta cu foi de casa este delicioasa, indiferent de umplutura. O puteti face cu branza, cu dovleac, cu mere sau cu diferite gemuri.
Ingrediente:
- 500 g dovleac ras- un dovleac mic
- 200 g apa calduta
- 4 linguri de untura
- faina cat cuprinde
- nuca maruntita
- scortisoara
- 1 cana de zahar
Se da dovleacul pe razatoare si se caleste cu o cana de zahar si 2 lingurite de scortisoara pana cand se evapora zeama lasata de el.
Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea tare si este nelipicios. Impartim aluatul in 5-6 parti egale, depinde cat de mari faceti foile.
Presaram din abundenta faina pe blatul de lucru si deasupra foii si intindem cu facaletul foi cat mai subtiri.Punem foaia intinsa pe hartie pentru a rula cu usurinta placinta.
Presaram dovleac calit pe foaia intinsa, adaugam nuca si rulam. Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt.
Deasupra mai punem din loc in loc untura cat o maslina si dam la cuprotul preincalzit la 200 degrade pana cand se rumenesc frumos.
Pofta buna!