Aluaturi dulci/foietajeDulciuriPrajituri/torturi

Placinta cu iaurt si stafide

Portokalopita sau placinta cu iaurt este de origine greceasca si este extrem delicioasa.

Ingrediente:

  • 500 g iaurt
  • 6 oua
  • 180 ml ulei
  • 180 g zahar + 6 linguri de zahar
  • 1 pachet de foi de placinta
  • 1 pachet de praf de copt
  • stafide
  • coaja rasa de la o portocala
  • zeama de la o portocala
  • zahar pudra

Mod de preparare placinta cu iaurt si stafide.

Lasam foile de placinta la dezghetat. Tapetam o tava cu ulei si apoi punem una dintre foile de placinta.

Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul.  Foile de placinta le rupem  in fasii mici si le adaugam peste compozitia de oua. Adaugam si praful de copt, stafidele si coaja de portocala rasa.

Punem compozitia in tava tapetata cu ulei si cu foaia de copt si dam la cuptorul preincalzit  la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

 

Caramelizam cele 6 linguri de zahar, adaugam 1 cana de apa calda si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul. La final adaugam zeama de la portocala. Turnam siropul peste placinta imediat ce o scoatem din cuptor si lasam sa se absoarba bine.

Portionam si pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker