Checuri/brioseDulciuri

Chec umed cu zmeura

Chec umed cu zmeura

Chec umed cu zmeura- un chec delicios si aromat care se pregateste destul de usor. Am facut in trecut acest chec cu afine si crema de branza si a fost la fel de bun. Acum am adaugat zmeura proaspata din Gradina Ursului ( gradina tatalui meu de la tara ). Din aceasta compozitie iese un singur chec!

Ingrediente:

  • 100 g zmeura proaspata
  • 3 oua
  • 125 g unt
  • 125 g iaurt simplu( un iaurt mic, eu am folosit Cremosso) 
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare.

1.Mai intai spalam zmeura si o lasam deoparte sa se scurga apa din ea.

2..Untul moale, de la temperatura camerei,  il amestecam cu un tel cu zaharul timp de 1-2 minute, apoi adaugam treptat ouale si batem bine dupa fiecare.

3.Adaugam iaurtul si apoi  faina amestecata cu praful de copt si esenta si amestecam bine  1 minut sa le incorporam bine.

4. Punem jumatate din compozitie intr-o forma de chec tapatata cu hartie de copt. Adaugam zmeura, iar apoi acoperim cu restul de compozitie.

5.Coacem checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam checul sa se raceasca complet, apoi putem sa-l portionam. Pofta buna!

Din aceasta compozitie se pot face si briose – https://ciocolatacuzambete.ro/briose-umede-cu-zmeura-si-stafide/

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 4 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker