Chec umed cu zmeura
Chec umed cu zmeura
Chec umed cu zmeura- un chec delicios si aromat care se pregateste destul de usor. Am facut in trecut acest chec cu afine si crema de branza si a fost la fel de bun. Acum am adaugat zmeura proaspata din Gradina Ursului ( gradina tatalui meu de la tara ). Din aceasta compozitie iese un singur chec!
Ingrediente:
- 100 g zmeura proaspata
- 3 oua
- 125 g unt
- 125 g iaurt simplu( un iaurt mic, eu am folosit Cremosso)
- 250 g zahar
- 250 g faina
- 1 plic de praf de copt
- esenta de vanilie
Mod de preparare.
1.Mai intai spalam zmeura si o lasam deoparte sa se scurga apa din ea.
2..Untul moale, de la temperatura camerei, il amestecam cu un tel cu zaharul timp de 1-2 minute, apoi adaugam treptat ouale si batem bine dupa fiecare.
3.Adaugam iaurtul si apoi faina amestecata cu praful de copt si esenta si amestecam bine 1 minut sa le incorporam bine.
4. Punem jumatate din compozitie intr-o forma de chec tapatata cu hartie de copt. Adaugam zmeura, iar apoi acoperim cu restul de compozitie.
5.Coacem checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasam checul sa se raceasca complet, apoi putem sa-l portionam. Pofta buna!
Din aceasta compozitie se pot face si briose – https://ciocolatacuzambete.ro/briose-umede-cu-zmeura-si-stafide/
One Comment