DulciuriPrajituri/torturi

Portokalopita – placinta greceasca cu iaurt

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 600 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 1 pachet de foi de placinta 
  • 1 plic de praf de copt
  • zeama si coaja de la o portocala +150 g zahar pentru sirop
  • stafide
  • zahar pudra

Mod de preparare Portokalopita- placinta greceasca cu iaurt.

1.Batem ouale cu zaharul cu un tel.

2. Adaugam uleiul, apoi iaurtul, coaja de portocala razuita, stafidele si praful de copt si amestecam bine.

3. Ungem o tava cu ulei si punem o foaie de placinta pe fundul tavii si ridicam marginile pe pereti.

4. Restul foilor de placinta le rupem fasii mici si le adaugam peste compozitia de iaurt si amestecam.

5. Turnam compozitia de placinta in tava si dam la cuptor pentru 35-40 de minute.

6. Intre timp pregatim siropul: caramelizam zaharul, apoi adaugam 200 ml de apa calda si lasam pe foc pana cand se topeste zaharul. Adaugam si zeama de portocala in sirop la final.

7. Imediat ce scoatem placinta din cuptor, turnam siropul deasupra ei si o lasam sa se raceasca.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker