Briam- ghiveci de legume in stil grecesc
Briam- ghiveci de legume in stil grecesc
Briam- ghiveci de legume in stil grecesc este o mancare tipic greceasca extrem de gustoasa si usoara. Bucataria greceasca este una dintre preferatele mele, iar ghiveciul cu legume, Briam, este extrem de gustos. Cat timp am fost in vacanta in Grecia, am incercat cat mai multe preparate de-ale lor si pot spune ca sun fan mancare greceasca. Nu am gustat ceva sa nu imi fi placut. Condimentele folosite de ei sunt, la fel, printre preferatele mele. Asa ca mi-am facut un stoc bunicel aceasa, sa aduc cat se poate din savoarea greceasca la mine in bucatarie 🙂
Cat despre ghiveciul Briam,acesta poate fi si o varianta pentru cei care tin post, sau poate fi servit ca si garnitura pentru diverse fripturi. Oricum ar fi, va sugerez sa incercati sa il gatiti!
Ingrediente:
- 1 vanata mare
- 4-5 rosii
- 2 cartofi
- 1 dovlecel
- 2 cepe
- 1 ardei kapia rosu
- 100 ml ulei de masline
- 1 lingura oregano
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare Briam- ghiveci de legume in stil grecesc.
1.Taiem rosiile cubulete mici.
2.Dovlecelul, cartofii, ardeiul si vanata le taiem cuburi mai mari si le amestecam cu sare, piper si oregano.
3. Adaugam in tava rosiile, presaram sare si oregano, apoi adaugam amestecul de legume si ceapa taiat julienne.
4. Adaugam ulei de masline si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 40-45 de minute. Adaugam patrunjel verde. Pofta buna!
Pentru iubitorii de mancaruri grecesti, va sugerez si alte reteta: puiul marinat in stil grecesc ( o retete foarte, foarte gustoasa de pui la cuptor) si o reteta de desert simplu, aromat si insiropat – placinta greceasca cu iaurt.
Este cunoscut faptul ca grecii( la fel ca si francezii) sunt mari consumatori de branzeturi, iaurturi si alte lactate. Dar lactatele din lapte de capra sunt preferatele lor, iar de cand am calcat pe pamant elen, au devenit si preferatele mele.