DulciuriPrajituri/torturi

Tort Skittles cu crema de ciocolata

Tort Skittles cu crema de ciocolata

Tort Skittles cu crema de ciocolata facut pentru fetita mea. Un deliciu cu blat umed si crema de ciocolata cu mascarpone. Pe fetita a incantat-o cel mai mult bombonelele cu care am ornat tortul.

Am facut un blat umed, am facut o crema de ciocolata alba si una de ciocolata neagra si a iesit delicios. Uitati reteta mai jos:

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 5linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema de ciocolata alba:

  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g crema de branza

Ingrediente crema de ciocolata neagra:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g finetti

+ 100 g finetti pentru ornat

+zeama de la un compot de ananas

+ bomboane Skittles 100 g, ciocolata Milka, ornamente

+ 50 g afine

Mod de preparare tort Skittles cu crema de ciocolata.

1.Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar.

2.Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam cu o spatula. Adaugam si faina si praful de copt.

3.Tapetam tava cu hartie de copt, adaugam compozitia de blat si  putem coace pentru 25 de minute la 200 de grade.

4. Intre timp pregatim crema cu ciocolata alba. Mixam frisca lichida. Ciocolata alba o topim pe baie de aburi cu 2 linguri de lapte si o lasam 7-8 minute sa se racoreasca. Adaugam ciocolata alba si crema de branza peste frisca si mai mixam 1 minut.

5.Pentru crema maro punem mascarponele intr-un bol si adaugam Finetti. Amestecam cu o lingura pana cand se integreaza perfect.

6. Blatul racit il feliem si asamblam tortul . Blatul il insiropam cu compotul de ananas. Puteti folosi si ananasul din compot, noi l-am papat inainte 🙂

7.Ornam dupa preferinta.  Eu am topit pe baie de aburi 100 de grame de finetti si am pus cu o lingura peste marginile tortului, iar afinele le-am pus in mijloc. Dar, fiecare cum se pricepe… Lasam tortul 1-2 ore la rece. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker