DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura Creme Ole cu capsuni

Prajitura Creme Ole cu capsuni

Prajitura Creme Ole cu capsuni este o prajitura uimitor de delicioasa. Cred ca este cea mai simpla prajitura, insa atat de delicioasa si de spornica! Pe site-ul meu este cea mai cautata reteta. Deci, este iubita si de alte persoane, nu doar de mine ­čÖé

Va spun sincer ca, desi este o prajitura facuta cu crema la plic, este delicioasa. La inceput am fost sceptica, ma gandeam ca nu are cum sa fie atat de buna pe cat era de laudata. Insa, chiar este. Este delicioasa si spornica. Am facut-o intr-o tava mare.

Sfaturi!

  • Am copt blatul intr-o tava cu dimensiunile de 37 cu 25 de cm. Acesta nu are nevoie sa fie insiropat
  • Optional! In glazura de ciocolata se adauga 2 linguri de coniac, insa acest ingredient este optional. Eu nu am adaugat de data aceasta.
  • Trebuie sa avem 3 plicuri de Creme Ole, unul de ciocolata care se adauga la blat si 2 de vanilie care ne ajuta la prepararea cremei.
  • Blat din 3 ingrediente: Plicul Creme Ole de ciocolata, zahar si oua. Fara praf de copt.
  • Am folosit ciocolata de menaj de la Kandia, amaruie,┬á pentru glazura, insa se poate folosi ciocolata simpla, cu lapte.
  • Reteta usoara! O reteta extrem de usoara si de spornica.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic de Creme ole cu ciocolata
  • 2 plicuri Creme Ole cu vanilie
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 200 gr de ciocolata┬á
  • 50 gr unt┬á
  • 200 – 250 gr capsuni
  • un praf de sare

Cum preparam Prajitura Creme Ole cu capsuni.

1 Mai intai preparam blatul. Acesta se prepara usor si doar din 3 ingrediente: 6 oua, 6 linguri de zahar si plicul de Creme Ole de ciocolata. Mixam spuma albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se spumeze adaugam zaharul si apoi treptat galbenusurile.  Adaugam si plicul de Creme Ole si incorporam tot cu mixerul la viteza mica.. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa fie racit complet.

2. Pentru crema punem intr-un bol 425 gr de frisca lichida, laptele si cele 2 plicuri de Creme Ole de vanilie. Mixam 2 minute si vom avea o crema vascoasa si delicioasa. Nivelam crema deasupra blatului. Adaugam si capsunile taiata marunt si presam le presam usor in crema.

3.Pregatim glazura apoi. Punem 75 gr de frisca lichida, 50 gr de unt si 200 gr de ciocolata intr-un ibric si le punem pe foc pana cand se topeste ciocolata. Lasam glazura sa se raceasca complet inainte sa o adaugam peste prajitura caci altfel va curge toata. Am facut eu proba. Dam prajitura la rece pentru 2-3 ore si o portionam cu un cutit cu lama lata trecuta prin apa calda si stearsa, bineinteles. Am presarat nuca de cocos deasupra. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 2 = 2

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker