Aluaturi dulci/foietajeDulciuriRetete de Paste

Cozonac rulat cu Nutella

Cozonac rulat cu Nutella

Cozonac rulat cu Nutella este unul dintre cele mai delicoase tipuri de cozonac. I-am adaugat si nuca prajita, un deliciu. Nu va inchipuiti cat poate fi de delicios. A devenit cozonacul meu preferat. Un preparat pe cat de delicios pe atat de aspectuos.

Si cateva sfaturi!

  • Nucile trebuie sa le prajim inainte de utilizare. Vor avea o aroma si un gust deosebit.
  • Am framantat aluatul aproximativ 8-9 minute. Daca folositi robotul de bucatarie pentru a framanta, atunci sunt suficiente 5 minute.
  • Daca ungem vasul cu ulei inainte sa punem aluatul la dospit, acesta nu se va lipi de vas.
  • Este nevoie sa framantam 2 aluaturi separate. Aluatul alb si aluatul maro.
  • Ingredientele date sunt pentru un singur cozonac.

Ingrediente:

  • 2 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 500 gr faina
  • coaja de la o portocala
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri de Nutella
  • 200 gr nuca prajita si maruntita
  • 30 gr cacao
  • 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte pentru uns cozonacul

Cum preparam cozonacul rulat cu Nutella

1.Mai intai facem maiaua. Incalzim 3-4 linguri de lapte si dizolvam o lingura de zahar in el. Dizolvam apoi si drojdia si adaugam o lingura de faina. Amestecam si lasam maiaua 10-12 minute la dospit in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

2. Este nevoie sa impartim toate ingredientele in 2.

Impartim faina in mod egal in 2 boluri. Intr-unul din boluri am adaugat si cacao. Este nevoie sa cernem faina si cacao.  Adaugam un praf de sare, zahar si cate un galbenus de ou batut in fiecare bol. Adaugam apoi maiaua crescuta in cele 2 boluri. Adaugam si laptele caldut, coaja de portocala si esenta si incepem sa framantam. Am inceput cu aluatul alb. Uleiul l-am adaugat treptat in timp ce framantam. Am framantat apoi aluatul maro. Am acoperit ambele boluri cu folie alimenara si le-am lasat in loc caldut sa creasca aluatul.

3. Ungem blatul de lucru cu ulei si intindem 2 foi separate. Suprapunem cele doua foi de aluat. Eu am pus foaia alba, apoi foaia maro si am uns cu Nutella, insa am avut grija ca 4-5 cm la capete sa nu ung cu Nutella pentru a evita curgerea acesteia.  Deasupra am presarat nuca prajita si maruntita.

5.Rulam cozonacul si il punem in tava tapetata cu hartie de copt. Il lasam inca 30 de minute la dospit in loc calduros. Il crestam din loc in loc.

6. Coacem cozonacul in cuptorul preincalzit la 160 de grade pe functia deventilatie dupa ce il ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte. Daca nu aveti cuptor cu ventilatie, coaceti cozonacul in cuptorul electric setat la 180 de grade. Procesul de coacere dureaza aproximativ 55 de minute, insa depinde foarte mult de cuptorul fiecaruia. Faceti testul cu scobitoarea pentru a testa cozoancul.

Lasam cozoancul la racit si il pudram cu zahar pudra. Pofta buna!

Va recomand si cozonacul coronita cu zmeura, un alt succes printre invitatii nostri.

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

90 − 84 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker