Tort cu crema de mascarpone si capsune
Tort cu crema de mascarpone si capsune
Tort cu crema de mascarpone si capsune- unul dintre cele mai delicioase torturi.
Un tort cu crema de mascarpone si capune, foarte simplu, cu blat umed de vanilie. Deasupra l-am ornat cu floricele din pasta de zahar ( ramasa de la alt tort) si cerculete din blat ( partea prea crescuta a blatului am taiat-o cand am nivelat blatul si cu o forma rotunda am taiat cerculete din ea). Acum fiecare isi poate folosi imaginatia la ornat 🙂
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 200 g zahar
- 90 ml apa fierbinte
- 60 ml ulei
- aprox. 250 g faina
- 1 plic de praf de copt
- 1 esenta de vanilie
Ingrediente crema 1 :
- 500 g mascarpone
- 400 g crema de ciocolata
Ingrediente crema 2 :
- 200 ml frica lichida
- 10-12 capsune
- + diverse ornamente pentru ornat
Mod de preparare tort cu crema de mascarpone si capsune.
Pregatim intai blatul.
Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si intai uleiul si apoi apa fierbinte peste galbenusuri si mixam. Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si esenta si amestecam cu o lingura de lemn. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect.
Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace pentru 30-35 de minute la 200 de grade.
Pentru crema 1: mixam 1 minut mascarponele, adaugam crema de ciocolata si mai mixam 3-4 minute.
Pentru crema 2: mixam frisca spuma, adaugam capsunele si mixam pana cand acestea se faramiteaza bine. Eu am avut capsune congelate, daca aveti proaspete si mai bine.
Asamblam tortul, fara a insiropa blatul.
Deasupra am acoperit cu crema de mascarpone si am ornat cu cerculete de la surplusul de blat si cu flori din pasta de zahar + ornamente din comert.
Se da la rece cateva ore.
Pofta buna!