DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura cu crema de ness si biscuiti

Prajitura cu crema de ness si biscuiti

Prajitura cu crema de ness si biscuiti este una dintre cele mai bune prajituri, dar in acelasi timp este o prajitura foarte usor de facut si foarte spornica. Crema este absolut delicioasa, este praparata cu biscuitii copilariei mele, biscuitii Piknik. Ii stiti? Doamne, cat iubeam eu biscuitii astia. Adaugati in crema, biscuitii ii dau acesteia un gust cu totul deosebit alaturi de ness.

Cateva sfaturi!

  • Blatul prajiturii este unul pufos, necesita insiropare.
  • Am copt blatul intr-o tava cu dimensiunile
  • Prajitura spornica. Din aceste ingrediente iese o prajitura suficient de mare din care se pot scoate aproximativ 18 portii, insa depinde de cat de mari le portionati.
  • Reteta usoara. Desi este o prajitura cu crema, nu va ingrisjorati, este foarte usor de preparat. Se coace un blat ce se taie prin 2 si se umple cu crema delicioasa.

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 7 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • un praf de sare

Ingrediente  crema:

  • 450 ml frisca lichida
  • 1 lingura de ness (1 pliculet – 1,5g) 
  • 70 gr piscuiti Piknik/ 1 pachet 
  • + optional: o lingura de cacao

Ingrediente sirop:

  • 250 ml apa + 2 linguri de zahar + esenta de rom 

Cum preparam Prajitura cu crema de ness si biscuiti

1.Mai intai preparam blatul. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu 3 linguri de zahar. Mixam galbensurile cu zaharul, adaugam uleiul si cacao si mixam bine. Adaugam galbensurile peste albusuri, adaugam faina si praful de copt si incorporam cu o spatula. Turnam compozitia intr- o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem 25 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade ( sau pana cand trece testul cu scobitoarea).

2.Intre timp pregatim siropul. Dam intr-un clocot apa cu zaharul si cand se raceste adaugam esenta de rom.

3.Pentru crema de ness si biscuiti mixam spuma frisca lichida. Punem un sfert din frisca intr-un bol si o lasam deoparte. Adaugam nessul dizolvat intr-o lingura de apa si adaugam si biscuitii sfaramati foarte bine si cacao in bolul cu frisca mai multa. Incorporam totul.

4.Asamblam prajitura dupa ce taiem blatul in 2.Insiropam blatul,  punem crema de ness, acoperim cu cealalta parte de blat, insiropam si adaugam frisca deasupra.  Ornam dupa preferinta. Dam prajitura la rece 3-4 ore. Portionam cu un cutit cu lama lata. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

24 − = 16

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker