DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura Ely cu crema de ness

Prajitura Ely cu crema de ness

Prajitura Ely cu crema de ness si crema de vanilie este un deliciu ce se pregateste destul de usor. Ies multe portii si sigur va va placea si voua. Eu am facut aceasta prajitura cu fetita mea de trei ani si pot spune ca am terminat destul de repede. Cat am copt blatul am facut crema de vanilie, apoi repede crema de ness. Imediat ce s-a racit blatul, am asamblat prajitura si am dat-o 2-3 ore la rece.

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 220 g faina
  • 90 ml apa fierbinte
  • 90 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de vanilie

Ingrediente crema de ness:

  • 300 ml frisca lichida indulcita (Meggle)
  • 1 plic de ness
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 lingurita de cacao
  • 2 linguri de apa calda

Ingrediente crema de vanilie:

  • 4 galbenusuri
  • 170 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 25 g amidon alimentar
  • 25 g faina
  • 100 g unt
  • esenta de vanilie

Sirop:

  • 250 ml apa
  • esenta de portocala
  • 2 linguri de zahar

Mod de preparare.

1.Pregatim mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar, apoi adaugam treptat si uleiul si mixam.

2.Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam.

3.Adaugam compozitia de galbenusuri peste albusuri, apoi adaugam faina, esenta si praful de copt si incorporam cu o lingura de lemn.

4. Punem compozitia intr-un vas de yenna mare uns cu ulei si tapetat cu faina si o coacem 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

5. Intre timp pregatim crema de vanilie: punem intr-o cratita galbenusurile, adaugam zaharul, amidonul si faina si apoi laptele in fir subtire. Amestecam bine si punem la foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca. Amestecam continuu in acest timp. Cand este gata adaugam esenta de vanilie, lasam crema 3-4 minute deoparte, apoi adaugam untul taiat cubulete mici si amestecam bine pana cand acesta se topeste.

6. Pentru crema de ness: mixam frisca lichida si o impartim apoi in 2 boluri. Intr-unul dintre boluri  adaugam ness-ul dizolvat in apa claduta, cacao si zaharul si mai mixam 3-4 minute. Celalalt bol cu frisca il oprim sa ornam prajitura.

7. Pentru sirop: dam intr-un clocot apa cu zaharul si adaugam esenta de portocala. Nu insiropam blatul cu siropul fierbinte ci il lasam la racit.

8. Blatul im taiem in 3 si il asamblam punand intai crema de vanilie, apoi crema de ness. Insiropam fiecare parte de blat, iar deasupra adaugam frisca si trasam dungi cu furculita. Ornam dupa preferinta si dam la frigider 2-3 ore pentru a putea portiona bine. Pofta buna!

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker