DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie este o prajitura de vara, o prajitura rapida din categoria deserturilor fara coacere. Mai mult dureaza prepararea cremei si timpul de asteptare pana  cand aceasta se raceste aproape in totalitatea. Trebuie sa fie doar usor calduta crema in momentul adaugarii peste straturile de biscuiti.

Bine de stiut!

  • Putem insiropa biscuitii cu cacao dizolvata in apa calduta, cu cafea indulcita sau cu compot.
  • Este nevoie sa dam prajitura la rece timp de 20-30 de minute inainte de portionare.
  • Am montat prajitura intr-un vas de yenna tapetet cu hartie de copt, iar la final am rasturnat-o pe un tocator.
  • Pentru glazura de ciocolata se poate folosi ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, Nutella, orice tip de ciocolata doriti.

Ingrediente:

  • 4 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 185 gr zahar
  • 30 gr amidon + 1 lingura cu varf cu faina ( 20 gr) 
  • 2 pachete de biscuiti Petit Beurre
  • 200 ml apa calduta + 2 linguri de cacao + 1 lingura cu zahar pudra
  • 120 gr ciocolata amaruie + 3 linguri de lapte + 1 lingura de ulei
  • nuca de cocos
  • esenta de vanilie

Cum preparam Prajitura cu crema de vanilie

1.Mai inati preparam crema de vanilie. Amestecam galbenusurile cu zaharul, cu amidonul si faina si adaugam in fir subtire 50 ml lapte. amestecam bine, bine cu telul. Punem 550 ml de lapte la fiert si cand incepe sa fierbe adaugam amestecaul de galbenusuri. Amestecam continuu cu telul pana cand crema noastra se ingroasa ca o budinca. Luam crema de pe foc, adaugam esenta de vanilie si o lasam la racorit.

2.Tapetam o tava de yenna cu artie de copt.

3.Pentru sirop punem apa usor calduta intr-un bol, adaugam cacao si zahar pudra.

4.Trecem fiecare biscuite timp de 3-4 secunde prin sirop si ii asezam in tava, adaugam un strat subtire de crema si continuam cu biscuti alternand cele doua straturi pana cand terminam crema.

5.Dam prajitura la rece 10 minute, timp in care preparam glazura. Punem ciocolata intr-un bol, adaugam lapte si ulei si dam amestecul 10-15 secunde la microunde. Amestecam bine si turnam glazura deasupra prajiturii. Presram nuca de cocs si dam din nou la rece timp de 20-30 de minute. Este o prajitura delicioasa. Portionam si servim! Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker