DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata

Ador prajiturile cu foi fragede pentru ca ies multe portii. Este ideala cand avem musafiri sau un eveniment in familie, dar cu conditia sa se pregateasca prajitura cu o zi inainte. Nu este deloc costisitoare, iar la crema de ciocolata se pun 2 tablete de ciocolata. Eu am avut o Poiana cu lapte si o Laura cu crema de capsuni.

Ingrediente foi:

  • 1 cana de zahar
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 1 plic de amoniac stins cu 1 lingurita de otet
  • faina cat cuprinde ( aprox.900 g)

Ingrediente crema:

  • 1 tableta de ciocolata cu lapte ( 100 g)
  • 1 tableta de ciocolata cu crema de capsuni ( Laura)
  • 900 ml  lapte
  • 400 g zahar
  • 5 linguri cu faina
  • 200 g unt

Mod de preparare prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata.

1.Punem laptele, faina, zaharul pe foc pana cand se ingroasa suficient de mult( aproape cat budinca, dar este putin mai subtire). Adaugam ciocolata si mai lasam 2-3 minute pe foc pana cand aceasta se topeste. Lasam la racit, dar mai amestecam din cand in cand sa nu formeze pojghita. Cand mai este inca calduta crema, adaugam untul si mixam,  Crema nu este foarte groasa momentan, dar dupa ce sta o noapte la frigider, se va intari.

2.Pregatim foile: punem intr-un bol, zaharul, uleiul si laptele. Cu cana asta am masurat ingredientele:

 

3.Masuram cu aceeasi cana ca unitate de masura. Adaugam amoniacul stins in otet . Adaugam faina, aprox. 900 g si framantam aluatul, va rezulta un aluat sfaramicios si uleios.

 

4.Impartim aluatul in  5 parti si intinden foi cat de subtiri. Le intindem direct pe hartia de copt si cu hartia de copt le punem pe fundul tavii si le coacem 15-18 minute sau pana cand incep sa se aureasca pe margini.

Dupa ce se coc, le desprindem foarte usor de hartia de copt ca sunt foarte casante, se pot rupe usor.

5.Asamblam prajitura: foaie, crema, foaie si oprim putina crema sa punem si deasupra. Punem prajitura la rece pana a doua zi ca sa se inmoaie foile si sa se intareasca crema. Portionam a doua zi. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

77 − 68 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker