DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura Cub de Raffaello

Prajitura Cub de Raffaello

Prajitura Cub de Raffaello este o prajitura foarte usoara pentru prepararea careia nu avem nevoie de cantar sau de mixer. Am gasit reteta pe un site din Ungaria, dar arata atat de bine ca am zis musai sa incercam si noi. Nu va spun cat de bine miroase in timpul coacerii.

Cateva sfaturi!

  • Nu este nevoie sa ungem cu ulei sau sa tapetam cu hartie de copt tava in care vom coace prajitura. Datorita faptului ca are in compozitie ei ulei si o vom insiropa la final, prajitura nu se lipieste.
  • Am copt prajitura intr-un vas de yenna mediu cu dimensiunile 22/28 de cm.
  • Insiropam prajitura imediat ce o scoatem din cuptor cu frisca lichida.
  • Masuram toate ingredientele cu aceeasi cana. Eu am folosit o cana cu capacitate de 200 de ml.
  • Nu avem nevoie de mixer si nici de cantar de bucatarie!

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar pudra
  • 1 cana de lapte
  • 1/2 cana de unt topit( aprox.80 gr unt solid) 
  • 2 cani de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1/2 cana de fulgi de cocos
  • Pentru insiropat o cana de frisca lichida + 3 linguri de nuca de cocos + 2 linguri de zahar pudra

Cum preparam prajitura Cub de Raffaello

1.Mai intai punem ouale intr-un bol si le amestecam cu telul 1-2 minute.

2.Adaugam zaharul pudra si amestecam inca 1 minut, apoi adaugam laptele si untul si le incorporam si pe acestea.

3. Adaugam la final faina, praful de copt si esenta si incorporam tot cu ajutorul telului.

ATENTIE! Masuram ingredientele cu aceeasi cana! Eu am folosit o cana cu capacitate de 200 ml. 

4.Turnam compozitia intr-un vas de yenna sau in tava, presaram deasupra ei o jumatate de cana de nuca de cocos si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade. O lasam aproximativ 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

5.Imediat ce scoatem prajitura din cuptor o insiropam cu frisca lichida. Turnam usor deasupra prajiturii pentru ca aceasta sa o absoarba bine.

Dam prajitura la rece 1-2 ore, apoi presaram deasupra 3 linguri de nuca de cocos si 2 linguri de zahar pudra si o portionam. Pofta buna!

Va las in continuare si reteta fara coacere a prajiturii Raffaello, un alt desert super delicios si rapid, asa cum imi place mie 🙂

 

sursa

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker