Ciorbe/SupeRetete de postRetete usoare de post

Supa crema de praz

Supa crema de praz

Supa crema de praz este o supa foarte, foarte gustoasa si satioasa. De data asta am facut cu crutoane din felii de paine unse cu usturoi. Un deliciu! Imi place sa fac crutoanele acasa, iar de obicei tai feliile de paine in cubulete, le stropesc cu ulei de masline, sare, piper si ardei boia si le dau 10 minute la cuptor pana cand se rumenesc frumos. De data asta am lasat felii mai mari caci voiam sa le ung cu catel de usturoi dupa coacere. Au iesit foarte gustoase. Iar despre supa de praz pot sa va spun ca a fost insuficienta, caci copilul a fost foarte incantat. Cred ca si culoarea verde a contat foarte mult.

Cateva sfaturi!

  • Supa crema de praz se prepara foarte usor si cu putine ingrediente: praz, cartofi, ulei de masline.
  • Supa crema de praz se prepara foarte usor, iar legumele le fierbem doar pana cand cartofii se vor putea strapunge usor cu furculita.
  • Prazul este foarte sanatos, fiind foarte bogat in vitamine si menerale, dar in acelasi timp si foarte sarac in calorii.

Ingrediente:

  • 1 praz
  • 3-4 cartofi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Cum preparam supa cream de praz

1.Mai intai spalam bine prazul si il  taiem in rondele, apoi il calim in ulei de masline doar 5-6 minute sau pana cand incepe sa se aureasca pe alocuri.

2.Adaugam cartfii taiati cuburi si o cana de apa astfel incat apa sa acopere legumele. Acoperim oala si lasam legumele la fiert pana  cand cartofii vor fi fierti suficient. Facem proba cu furculita. Daca strapungem usor cartofii, atunci acestia sunt fierti suficient.

3.Lasam supa in acre au fiert legumele si le pasam cu mixerul vertical pana cand devin o crema fluida. Potrivim de sare si servim cu crutoane. Uitati ce culoare verde frumoasa am obtinut.  Pofta buna!

Din categoria supelor crema gustoase, va recomand si supa crema de dovleac.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

22 − = 16

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker