Prajitura Ole din albusuri
Prajitura Ole din albusuri
Prajitura Ole din albusuri este o prajitura delicioasa pe care am facut-o pentru a consuma din albusurile stranse la frigider. Am folosit o cana de albusuri, 250 de grame. Eu pastrez albusurile la frigider astfel: le pun in cana, pahar si le acopar bine cu folie alimentara. Se pastreaza mult timp asa.
Cateva sfaturi!
- Am copt blatul din albusuri intr-o tava mare ce are dimensiunile 24/37 de cm.
- Imediat ce scoateam blatul din cuptor il ungem cu Finetti.
- Crema Ole se poate inlocui cu crema de vanilie facuta acasa.
- Reteta usoara. Aceasta prajitura se prepara foarte usor si nu avem nevoie de multe ingrediente
Ingrediente blat:
- 250 gr albusuri
- 200 gr zahar
- 125 gr faina/ 6 linguri
- 100 gr nuca
- 1 plic de praf de copt
- esenta de portocala sau coaja rasa de portocala
Ingrediente suplimentare:
- 3 linguri de Finetti
- 370 ml lapte
- 1 plic de Creme Ole de vanilie
- nuca de cocos
Cum preparam Prajitura Ole din albusuri
1.Preparam mai intai blatul. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana cand acestea devin o bezea ferma. Adaugam faina, praful de copt, apoi nuca maruntita grossier si esenta si incorporam usor cu o spatula.
2.Turnam compozitia pentru prajitura in tava tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.
3.Ungem blatul fierbinte cu Finetti si il lasam la racit.
4.Mixam crema Ole impreuna cu laptele pana cand se ingroasa suficient si o nivelam deasupra prajiturii. Dam prajitura la rece pentru 3-4 ore. O portionam cu un cutit cu lama lata trecuta prin jetul de apa fierbinte. Presaram nuca de cocos. Pofta buna!
Va recomand sa incercati si un pandispan pufos din albusuri