Aluaturi dulci/foietajeDulciuriPrajituri/torturi

Mucenici moldovenesti cu miere

Mucenici moldovenesti cu miere

Mucenici moldovenesti cu miere sunt cei mai buni si mai pufosi mucenici. Si nici nu se prepara greu, aluatul desi este extrem de pufos si asemanator cu cel de cozonac, nu se framanta mult. In anii trecuti faceam sirpo si ii insiropam dupa coacere, insa va spun sincer ca sunt mai buni doar unsi cu miere din abundenta si cu nuca macinata.

Cateva sfaturi!

  • Din aceasta compozitie ies 13 mucenici babani, mari. Daca doriti mai mici, cu siguranta ies mai multi.
  • Aluatul se lasa o ora la dospit in loc calduros si acoperit cu un prosop de bucatarie sau cu folie alimenatara.
  • Lasam mucenicii sa se raceasca inainte sa ii ungem cu meire.

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 225 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 70 ml ulei
  • 35 gr drojdie proaspata
  • 1,4 kg faina
  • sare
  • 1 lingura lamaie razuita
  • + 4 linguri cu miere, zeama de la o jumatate de portocala, 100 gr nuca macinata, un ou, 2 linguri de lapte pentru uns

Mod de preparare.

1. Pregatim mai intai maiaua pentru aluat. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut si o lingura de zahar si o lasam 10 minute in loc calduros. In acest timp, ea se va mari foarte mult.

2.Punem faina intr-un bol, adaugam ouale, un praf de sare, adaugam zaharul, coaja de lamaie si maiaua. Lapte adaugam in fir subtire si incepem sa framantam. Si uleiul tot treptat il adaugam si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Este suficient sa framantam 10-15 minute in total.

3.Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam la dospit timp de 1 ora in loc calduros.

4.Rupem din aluatul dospit si facem fasii lungi pe care le rasucim si le dam forma de 8.  Punem mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam 15 minute la dospit. Ungem apoi mucenicii cu ou batut cu 2 linguri de lapte si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute.

5. Lasam mucenicii la racit si cand mai sunt doar putin calduti ii ungem din abundenta cu miere amestecata cu zeama de la o jumatate de portocala si presaram nuca macinata. Pofta buna!

 

Va las si reteta de mucenici muntenesti cu lapte.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 9 = 10

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker