Carrot cake cu ciocolata fara zahar
Carrot cake cu ciocolata fara zahar este o prajitura delicioasa pentru cei care tin regim sau pentru cei ce sufera de diabet. Fara nici un gram de zahar, am folosit doar o lingura de indulcitor lichid si o ciocolata fara zahar.
Ingrediente:
- 400 g morcov ras
- 2 oua
- 250 g faina
- 120 ml ulei
- 50 g iaurt
- 50 g nuci taiate grossier
- 1 plic de parf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita praf de ghimbir
- 125 ciocolata fara zahar + 1 lingura de ulei
Mod de preparare carrot cake cu ciocolata fara zahar.
Dam morcovul pe razatoarea mica. Faina o amestecam cu prafl de copt, cu scortisoara si ghimbirul.
Batem ouale cu telul, adaugam uleiul si apoi iaurtul si batem bine dupa fiecare dintre ele. Adaugam faina, apoi morcovul si incorporam bine. La final adaugam si nuca.
Compoziia rezultata este vascoasa. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 40-45 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea. O lasam 15-20 de minute la racorit, apoi o insiropam foarte putin cu un sirop facut dintr-o lingura de indulcitor amestecat cu 4 linguri de apa.
Portionam prajitura si o acoperim cu ciocolata topita pe baie de aburi cu o lingura de ulei.
Pofta buna!