Tort de mere caramelizate cu frisca
Cel mai bun si mai rapid tort este un tort de mere cu frisca si putina ciocolata. Asta este optionala, pentru copilasii se poate renunta la ciocolata si se orneaza doar cu frisca. Nemaipomenit de bun!
Eu am avut o cratita mica, cu un diametru de 18 cm.
Ingrediente:
- 4 oua
- 8 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
- 2 mere mari
- 1 plic de praf de copt
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de finetti
- 150 ml frisca lichida
- scortisoara
- nuca
Mod de prepare tort de mere cu frisca.
Curatam merele de coaja si le taiem felii rotunde sau jumatati, cum doriti.
Ungem cratita in care vom coace tortul cu ulei ( si fundul cratitei, si peretii) si punem merele. Presaram 4 linguri de zahar, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-25 de min.
Intre timp pregatim compozitia pentru blat. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar ramase. Galbenusurile le amestecam cu uleiul. Adaugam galbenusurile peste albusuri, incorporam usor cu o spatula. Adaugam apoi treptat faina si praful de copt.
Scoatem merele de la cuptor si presaram scortisoara.
Turnam compozitia peste merele caramelizate si dam din nou la cuptor pentru 25-30 de min.
Facem testul cu scobitoarea. Trecem lama cutitului pe marginile blatului pentru a-l desprinde de peretii cratitei, punem farfuria deasupra cratitei si rastrnam. Raman merele perfect prinse de blat.
Imediat punem finetti deasupra merelor caci se mai topeste si lasam la racit.
Mixam frisca si ornam tortul, ornam si cu nuca dupa preferinta.
Pofta buna!