Prajituri/torturi

Prajitura Kinder felie de lapte

Prajitura Kinder felie de lapte

Prajitura Kinder felie de lapte este o prajitura delicioasa care se pregateste foarte usor. iar crema este un deliciu. In trecut am folosit si la tort aceasta crema. Iar aceasta prajitura este foarte spornica, am copt blaturile in tava mare de la aragaz, au iesit 3 platouri pline cu prajiturele delicioase.

Ingrediente blaturi:

  • 8 oua
  • 200 ml ulei
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de miere
  • 4 linguri de faina ( 100 g)
  • 4 linguri de cacao ( 60 g)
  • 4 linguri de gris ( 40 g)
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita cu varf de coaja de portocala razuita
  • 1 praf de sare

Ingrediente crema:

  • 385 ml lapte condensat indulcit
  • 400 ml frisca lichida indulcita
  • 1lingurita de miere
  • 150 ml lapte
  • 1 plic de gelatina

Mod de preparare.

1. Pregatim mai intai blaturile. Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam mierea si uleiul in fir subtire si coaja de portocala razuita. Adaugam apoi treptat faina, cacao, grisul si praful de copt si mixam bine pana le incorporam.

2. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam compozitiei de galbenusuri. Le incorporam usor cu o spatula.

3. Impartim compozitia in mod egal in 2 boluri pentru a coace 2 blaturi. Coacem separat fiecare blat pentru 12-15 min. la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Tava folosita de mine este mare, are 35*40 de cm. Compozitia de blat trebuie intinsa bine in tava cu ajutorul spatulei, iar la cuptor nu creste decat foarte putin, nu va faceti griji.

4. Pregatim crema: incalzim laptele cateva min. pe foc ( nu il fierbem!) si dizolvam gelatina in el.

5. Laptele condensat il amestecam cu mierea, adaugam apoi si laptele caldut cu gelatina si frisca lichida mixata spuma. Continuam sa mixam inca 1-2 min.  Iese multa crema, dar o vom folosi pe toata.

6.Dam crema la rece 10 min. si apoi o punem pe toata intre cele 2 blaturi. Eu am lasat deasupra prajiturii partea blatului care a fost lipita pe hartia de copt. Dam prajiutra la rece 2-3 ore. Se portioneaza apoi perfect. Puteti face un grilaj cu ciocolata topita sau o puteti lasa simpla. Pofta buna!

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 4 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker