Briose pufoase umplute cu gem
Briose pufoase umplute cu gem
Briose pufoase umplute cu gem sunt delicioase si foarte rapide. Se poate folosi orice tip de gem, sau chiar Nutella. Nu sunt exagerat de dulci, sunt pufoase si delicioase. A fost o incantare pentru fetita: le-am preparat impreuna, le-am degustat cu mare nerabdare impreuna 🙂
Din aceasta compozitie ies fix 12 briose.
Ingrediente:
- 3 oua
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 1 plic de praf de copt
- 1 plic de zahar vanilinat
- un praf de sare
- 1 lingurita de cacao
- gem
Mod de preparare.
1. Separam albusurile de galbenusuri mai intai.Mixam 1-2 minute albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilinat. Mixam pana cand albusurile devin o bezea tare.
2.Adaugam galbenusurile si incorporam usor cu o spatula.
3.Adaugam apoi faina amestecata cu praf de copt si incorporam.
4. Punem intr-o forma de briose hartii speciale pentru briose. Punem cate o lingura de compozitie in fiecare hartie pentru briose ( trebuie sa fie umpute cam 1/3). Trebuie sa ne mai ramana in bol putina compozitie, aprox.2 linguri in care vom adauga cacao.
5.Punem apoi cate o jumatate de lingurita de gem in mijlocul fiecarei briose. Peste gem vom pune cate o lingurita de compozitie amestecata cu cacao. Facem model cu scobitoarea sau le lasam asa, simple.
6.Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.
7. Le putem desprinde de pe hartiile lor, dar cand se racesc si se pot pudra cu zahar pudra. Pofta buna!
O alta reteta de briose deosebit de bune este aceasta – https://ciocolatacuzambete.ro/briose-umede-cu-zmeura-si-stafide/
One Comment