DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura pufoasa cu pere si cu mere

Amestec aromat de mere si pere si o prajitura delicioasa. Si pufoasa!

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 70 ml ulei
  • 70 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 kg de mere
  • 1/2 kg de pere
  • scortisoara
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • zahar pudra

Mod de preparare Prajitura pufoasa cu pere si mere.

Batem cu telul cele 2 oua cu zaharul pentru 5-6 minute. Adaugam uleiul si laptele, amestecam bine, iar apoi adaugam faina si praful de copt si amestecam cu telul.

Ungem un vas de yenna cu ulei si il tapetam cu faina. Adaugam jumatate din compozitie si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute timp in care ne ocupam de umplutura.

 

Merele si perele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mica. Le adaugam 1-2 linguri de zahar sau dupa gustul vostru si zeama de lamaie. Mie imi plac merele mai acrisoare si am adaugat 2 linguri de zeama de lamaie, dar voi adaugati dupa gustul vostru. Punem la calit pentru 10-12 minute. La final adaugam si un praf de scortisoara.

Dupa cele 15 minute, scoatem prajitura din cuptor si adaugam uniform compozitia de mere. Punem cu o lingura restul de compozitie deasupra merelor.

 

Dam la cuptor pentru inca 25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. La final pudram cu zahar pudra si lasam la racit.

Pofta buna!

 

 

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker