Nuci – fursecuri cu ciocolata
Nuci – fursecuri cu ciocolata
Nuci – fursecuri cu ciocolata si aroma de portocala, yumii, sunt delicioase! Tocmai am cumparat o forma electrica pentru nucu, asa ca i-am facut proba. Pot spune ca sunt delicioase, toata familia le adora, chiar si sotul care inainte nici nu voia sa guste. Secretul meu este crema de ciocolata 🙂
Ingrediente nuci:
- 2 oua mari
- 125 g unt moale
- 350- 360 g faina
- 100 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 stropi de esenta de vanilie
Ingrediente crema:
- 150 ml lapte
- 75 g unt
- 200 g ciocolata cu lapte
- 1 lingura de cacao
- 10-15 coji de nuca sfaramate
- 1/2 lingurita coaja de portocala razuita
Mod de preparare.
1.Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina.
2. Facem bilute mici de 4- maxim 5 grame din aluat ( cat o maslinuta mica). Daca vor fi mai mari, va iesi multa compozitie din formele de nuci. Eu am cantarit la inceput, apoi le-am facut pe urmatoare aproximativ cat primele de mari.
3.Coacem bilutele in forma de nuci cateva minute sau cat este nevoie pentru a fi aurii, nu arse.
4.Pentru crema procedam astfel: punem laptele, untul si ciocolata la foc mic si lasam pana cand se topesc toate. Adaugam cacao si coaja de portocala. Eu aveam coaja de portocala razuita si pusa cu zahar intr-un borcanel in frigider. Asa pastrez coaja de portocala 1-2 saptamani in frigider.
5.Curatam cojile de nuci de surplus cu ajutorul unui cutit. Mai pasam si inca 10-15 coji de nuci si le adaugam peste crema de ciocolata. Aceasta trebuie sa fie mai groasa sa nu curga din nuci. Dar este minunata. Daca doriti, le puteti da prin zahar pudra. Pofta buna! Noi am savurat imediat, caci cu o fetita si un sot pofticios nu se putea altfel. Si ce credeti? Mi-au zis ca vor sa mai facem dulciuri asa bune 🙂
In copilarie, nucile erau fursecurile nelipsite de pa masa de Craciun alaturi de cornulete cu rahat. Acum le facem rar, dar le apreciem mult mai mult. Pofta buna, dragilor!