DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura revani cu mac si crema delicioasa

Prajitura Revani cu mac si crema delicioasa

Prajitura Revani cu mac si crema delicioasa este o prajitura de origine greceasca. Este insiropata, aromata si delicioasa! Si se pregateste rapid. Reteta originala este fara mac si fara crema, dar noua ne plac prajiturile cu crema, asa ca am adaugat si aceste prajituri o crema delicioasa cu aroma de portocala.

Ingrediente blat:

  • 3 oua
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 160 g gris
  • 125 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 10 gr mac
  • 1 plic de praf de copt
  • un praf de sare

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 200 gr zahar
  • zeama de la o jumatate lamaie

Crema:

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri amidon
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida/ smantana pentru frisca
  • 4-5 picaturi de esenta de portocala
  • + nuca de cocos pentru presarat deasupra

Mod de preparare.

1.Punem ouale intr-un bol impreuna, adaugam un praf de sare si  150 g zahar si le batem bine cu un tel. Adaugam treptat uleiul si apoi laptele. Incorporam bine cu telul. Adaugam si faina, grisul, macul si praful de copt in aceasta ordine si amestecam. Ungem o tava cu ulei ( eu am facut in vasul de yenna mare), turnam compozitia si dam la cuptor la 200 de grade pentru 25-30 de min.

2.  Pregatim intre timp si siropul: punem 300 ml apa + 200 g zahar intr-o cratita si lasam la foc mic pana cand se topeste tot zaharul. Adaugam si zeama de lamaie si stingem focul. Lasam la racit.

3.Imediat ce scoatem prajitura din cuptor, turnam siropul deasupra si lasam sa se raceasca.

4.Intre timp pregatim si crema: punem galbenusurile cu zaharul si cu amidonul intr-o cratita. Le amestecam si adaugam laptele in fir subtire. Punem la foc mic si lasam pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca. Amestecam continuu sa nu se lipeasca crema. O lasam la racit, apoi adaugam frisca lichida si esenta de portocale si mixam 4-5 minute, pana cand devine o crema ferma si albicioasa.

5.Nivelam crema deasupra prajiturii cand ambele sunt perfect racite si presaram nuca de cocos. Dam la rece 1 ora. Pofta buna!

Este o prajitura delicioasa pe care puteti sa o pregatiti cu crema, cu frisca sau simpla.

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker