AperitiveDulciuri

Alade sau blinele cu lapte condensat

Alade sau blinele cu lapte condensat

Alade sau blinele cu lapte condensat – un mic dejun sau o gustare extrem de delicioasa si de usor de preparat. De fapt, aladele sau blinelele sunt clatite americane, pancakes  preparate rapid.  Trebuie sa stiti ca eu am facut mini alade, le-am pus cu ajutorul unei lingurite in tigaie si nici acea lingurita nu am umplut-o cu aluat.  Le-am servit cu lapte condensat din cel gros pentru prajituri si cu afine, insa se pot servi cu miere, cu gemuri sau fructe diverse.

Bine de stiut!

  • Pentru a coace clatitele ungem cu un strop de ulei tigaia de fiecare data cand adaugam alte clatite. Se pot coace si fara sa ungem tigaia cu ulei, insa mie personal nu-mi plac cum arata cele coapte in tigaia neunsa.
  • Coacem clatitele la foc mediu si acoperite cu capac.
  • Cand incep sa apara bule deasupra clatitelor inseamna ca sunt gatite suficient si le putem intoarce pe partea cealalta.
  • Timpul de coacere al clatitelor este de aprox. 3-4 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt gatite suficient astfel incat sa nu ramana crude in interior.

Beneficiile kefirului

Kefirul este o sursa bogata de probiotice, bacterii benefice ce contribuie la sanatatea sistemului digestiv. Kefirul furnizeaza si proteine, calciu, vitamine si minerale esentiale.

Masurarea ingredientelor

  • Nu avem nevoie de cantar. Kefirul si faina vor fi masurate cu acelasi pahar. Este recomandat sa folositi un pahar cat mai mare, de 250-300 ml.

Ingrediente:

  • 1 pahar de kefir
  • 1 pahar de faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri cu varf cu zahar
  • un praf de sare
  • un strop de esenta de portocale sau coaja razuita de portocala
  • 2-3 linguri de lapte condensat si afine pentru servire

Cum preparam Alade sau blinele cu lapte condensat

1.Punem faina amestecata cu bicarbonatul  de sodiu intr-un bol. Adaugam kefirul, sare si zahar si amestecam bine.  Eu am pus 3 linguri cu varf de zahar si au iesit perfecte pentru gustul nostru.  Adaugam si esenta si amestecam ingredientele cu un tel sau cu o lingura.

Esential! Masurati faina si kefirul cu acelasi pahar!

2.Punem tigaia pentru clatite la incins pe foc si cand este incinsa o ungem cu ulei si punem cu o lingurita sau cu o lingura clatitele din loc in loc. Acoperim tigaia cu capac si coacem clatitele la foc mediu aproximativ 3-4 minute sau pana cand incep sa apara bule deasupra lor. Le intoarcem cu o spatula si le coacem inca 2 -3 minute si pe aceasta parte. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker