DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura Zi si Noapte cu glazura de ciocolata

O prajitura extrem de simpla si de spornica, care nu necesita timp mult pentru preparare. Se poate face sub forma de pandispan simplu, sau se poate glazura, dupa preferinta fiecaruia.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 250 g unt topit
  • 250 ml lapte
  • 350 g zahar
  • 500 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingura cu varf cu cacao
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • gem de visine sau orice fel
  • 100 g ciocolata+ 2 linguri de ulei

Mod de preparare prajitura Zi si Noapte cu glazura de ciocolata.

1.Topim untul si-l lasam deoparte.

2.Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar pana cand devin o crema groasa si albicioasa.

3. Amestecam laptele cu untul topit si le adauagam in compozitia de galbenusuri impreuna cu esenta de vanilie.

4. Tot in compozitia de galbenusuri adauagam si faina si mixam sa o incorporam bine.

5.Albusurile le mixam cu restul de zahar si le incorporam usor cu o spatula cu galbenusurile.

6. Punem un sfert din compozitie ( sau jumatate) intr-un alt bol si amestecam cu cacao si esenta de rom.

7. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt nivelam compozitia alba, apoi pe cea de cacao si coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

 

8.Imediat ce scoatem din cuptor ungem cu gemul si lasam la racit.

 

9.Ciocolata o topim la foc mic sau pe baie de aburi cu uleiul si o turnam usor deasupra prajiturii.

Portionam si pofta buna!

 

 

sursa: https://www.teoskitchen.ro/2014/10/prajitura-noapte-si-zi.html

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker