Strudel cu gem cu aluat pufos de casa

Strudel cu gem cu aluat pufos de casa
Strudel cu gem cu aluat pufos de casa este delicios si aromat pe care l-am facut cu aluatul pufos de placinta. Este senzational acest aluat pentru placinta si puteti sa-l umpleti cu emre caramelizate, cu gemuri sau dulceturi sau cu branza. Eu aveam in frigider un gem marmelada de piersici facut de mine anul trecut si am folosit un borcan din acesta. A iesit o placinta senzationala. Restul de aluat l-am umplut cu mere caramelizate si am facut niste strudele minunate. Reteta marmeladei de pierisici o gasiti aici. Puteti folosi orice gem aveti prin camara, de pune, de zmeura, de caise.
Ingrediente aluat:
- 600 g faina + 200 g pentru intins foile
- 300 ml apa calduta
- drojdie cat o nuca/ 20 gr
- 50 gr unt + 50 gr untura
- 2 linguri cu zahar
- un praf de sare
Umplutura:
- 2 borcane de gem / 800 gr
- 100 gr nuca taiata grossier
Cum preparam Strudel cu gem cu aluat pufos
1.Mai intai framantam aluatul. Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si apoi adaugam acest amestec peste faina.
2.Adaugam untul si untura si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina. Lasam aluatul deoparte 10-15 minute.
3.Impartim aluatul in 4 parti egale. Intindem fiecare foaie de aluat cat mai subtire, o ungem cu gem , presaram nuca maruntita, o rulam si strangem bine capetele astfel incat sa nu curga gemul in tava in timpul coacerii. Punem rulourile astfel formate in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am facut si rulouri cu mere razuite si caramelizate. Fetei i-auplacut mai mult rulourile cu mere, insa sotului i-au placut cele cu gem. Cele cu gem au fost mai dulci si mai aromate.
4. Coacem rulourile in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand se rumenesc frumos. Pudram cu zahar pudra si feliem de-abia dupa ce s-a racit. Pofta buna!