Biscuiti/fursecuri/bomboaneDulciuriPreparate de CraciunRetete internationale

Preckedli – biscuiti fragezi cu nuca

Preckedli – biscuiti fragezi cu nuca

Preckedli – biscuiti fragezi cu nuca sau biscuiti super, super deliciosi. Preckedli sunt biscuiti germani preparati cu untura, insa eu i-am preparat cu unt. Sunt foarte aromati, minunati si spornici, ne-au iesit 3 tavi, insa insuficiente cu un copil si un sot pofticiosi alaturi. A, si am avut si ajutor. Fata a ajutat la decupat, apoi a uns fiecare biscuite cu albus de ou.

Cateva sfaturi!

  • Lasam 10 minute la frigider aluatul inainte de a intinde din el. Cat intindem  o foaie, restul de aluat sta tot la frigider. Asa evitam deformarea biscuitilor in timpul coacerii.
  • Coacere. Lasam biscuitii la cuptor timp de 10-12 minute sau pana cand incep sa se aureacsa pe margine, nu mai multm, caci atunci cand se raceasc se mai intaresc, nu raman la fel de moi ca atunci cand sunt calzi.
  • Pastrare. Biscuitii se pot pastra 10-12 zile in cutii ermatic inchise.

Ingrediente:

  • 225 gr unt
  • 2 oua
  • 170 gr zahar
  • 550-570 gr faina
  • 2 linguri de ulei
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie
  • + 1 albus,  70-100 gr nuca, 2 linguri de zahar. 1 lingurita de scortisoara

Cum preparam Preckedli – biscuiti fragezi cu nuca

1.Mai intai amestecam  untul de la temperatura camerei cu zaharul cu ajutorul unui tel. Adaugam si ouale si uleiul si mai amestecam 2-3 minute.

2. Adaugam 550 gr faina, bicarbonatul si esenta. Daca mai este nevoie, mai adaugam o lingura de faina astfel incat aluatul sa nu mai fie lipicios.

3.Dam aluatul 10-15 minute la frigider timp in care incindem cuptorul la 180 de grade si mixam spuma albusul.

4.Luam o parte de aluat si intindem foaie subtire. Decupam biscuitii, ii punem in tava si ii ungem cu albus de ou batut. Presaram deasupra fiecaruia amestec facut din nuca macinata, zahat si scortisoara. Cat timp ne ocupam de biscutii, aluatul ramas il tinem la frigider.

5.Coacem biscuitii timp de 10-12 minute in cuptorul incins la 180 de grade. Cand incep sa sa aureasca pe margine sunt gata.

Sa aveti pofta! Daca va place reteta noastra, distribuiti sa inspiram si alte gospodine.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker