
Paste Tagliatelle cu creveti
Paste Tagliatelle cu creveti sunt extrem de gustoase. Pastele oricum sunt mancarea preferata a fetitei mele, insa cu creveti i-au placut si mai mult. Iar in ultimul timp am tot cumparat creveti si am incercat sa diversific modalitatea de gatire a acestora: la gratar, cu orez si legume, in sos de vin si usturoi, prajiti.
Sfaturi
- Pastele Tagliatelle sunt fasii lungi si plate. Acestea se fierb in suficienta apa cu sare conform instructiunilor de pe plic. Eu am avut paste de la Baneasa si au fost necesare 8 minute pentru a fierbe suficient.
- Crevetii se gatesc foarte rapid, 2-3 minute pe fiecare parte si este suficient. Daca sunt gatiti prea mult, acestia devin gumati si tari.
- Crevetii au putine calorii, insa sunt bogati in proteine, vitamine si grasimi benefice organismului.
- Pentru aceasta reteta se pot folosi atat creveti congelati cat si proaspeti.
Inlocuiri. Tagliatellele se pot inlocui cu fettuccine, spaghete, farfalle sau penne.
Ingrediente:
- 300 gr paste
- 300 gr creveti
- 4-5 catei de usturoi
- 1 lingura pasta de tomate
- 100 gr crema/ smantana pentru gatit
- sare
- piper
- ardei boia dulce
- oregano
Mod de preparare.
1.Fierbem pastele conform indicatiilor de pe plic.
2.Crevetii ii prajim cate 2-3 minute pe fiecare parte in 3-4 linguri de ulei de masline. Imediat ce scoatem crevetii de la prajit, ii condimentam cu sare, piper, ardei boia si oregano.
3.In acelasi ulei in care s-au prajit crevetii, adaugam usturoiul pisat si il calim 2-3 minute.
4.Adaugam o cescuta de apa si lingura de pasta de tomate. Adaugam si smantana pentru gatit si lasam 7-8 minute la gatit la foc mediu.
5.Adaugam sosul peste pastele carora le scurgem apa in care au fiert si lasam inca 1 minut pe foc amestecand bine pastele cu sosul. Potrivim cu sare si piper.
Servim pastele cu creveti cat sunt calde. Pofta buna!
Va sugerez sa incercati si reteta noastra de creveti la gratar, sunt foarte gustosi si sanatosi.
3 Comments