Rasucite cu branza si cascaval

Rasucite cu branza si cascaval
Rasucite cu branza si cascaval sunt perfecte pentru o gustare sau pentru un mic dejun gustos si satios. Avem nevoie de aluat foietaj pentru prepararea acestor rasucite si salam, sunca, ce avem la indemana prin frigider plus cascaval si branza telemea. Eu le-am adaugat si niste cimbru si patrunjel verde insa acestea sunt optionale.
Bine de stiut
- Lasam aluatul foietaj la dezghetat. Nu este nevoie sa il mai intindem cu sucitorul. De obicei folosesc aluat foietaj de la Bella.
- Razuim din timp branza si cascavalul, iar salamul il taiem cubulete.
- Nu este nevoie de mult timp de coacere deoarece aluatul foietaj se gateste rapid. In aproximativ 20 de minute rasucitele mele au fost gata.
Ingrediente:
- 1 aluat foietaj
- 200 gr salam feliat/ sunca
- 70 gr branza telemea
- 50 gr cascaval
- optional: cimbru si patrunjel verde
Cum preparam rasucite cu branza si cascaval
1.Mai intai razuim branza si cascavalul. Salamul il taiem cubulete.
2.Punem pe jumatate din aluatul foietaj branza, salam si cascaval si adaugam verdeturi. Oprim o parte de cascaval sa il presaram deasupra rasucitelor cand sunt aproape gata de final.
3.Acoperim cu partea de aluat foietaj pe care nu am presarat ingrediente si presam usor cu degetele.
4.Taiem fasii groase de aproximativ un cm si le rasucim. Punem fasiile rasucite in tava cu distanta de aproximativ 2 cm intre ele. Coacem rasucitele timp de 18-20 de minute, adaugam restul de cascaval oprit si mai dam inca 4-5 minute la cuptor. Pofta buna!!
Noi indragim foarte mult aluatul foietaj si am preparat multe aperitive, placinte sau deserturi de-a lungul timpului cu acest tip de aluat. Gasiti AICI intreaga categorie de preparate cu aluat foietaj.
Desertul meu preferat cu aluat foietaj este Cremsnit, cred ca il cunoasteti si voi 🙂