AperitiveLegumeMancaruri

Budinca de dovlecei cu muschi afumat

Budinca de dovlecei cu muschi afumat

Budinca de dovlecei cu muschi afumat este ideala pentru micul dejun sau pentru o gustar. Nu va spun cat de mult i-a placut fetitei. Din cand in cand mai mergea la bucatarie si mai lua cate o portie de budinca. Cred ca afumatura asta i-a dat un gust foarte aparte. Iar textura budincii a fost umeda, nu pufoasa, dovlecelul fiind o leguma apoasa. Ne-a placut!

Sfaturi!

  • Unul dintre dovlecei l-am razuit pe razatoarea cu ochiuri mari, pe celalalt l-am feliat cat mai subtire. Dovlecelul razuit l-am stors bine de zeama.
  • Se pot folosi dovlecei razuiti sau feliati. Sau combinate cele doua variante.
  • Dovleceii ii curatam de coaja.
  • Recomand sa folositi muschi afumat acesta fiind mai slab, fara grasimi. Acesta se poate inlocui cu kaiser sau costita afumata tocata marunt.
  • Nu avem nevoie de praf de copt.
  • Reteta usoara. Budinca de dovlecei se prepara usor si rapid. In aproximativ 10 minute a fost si bagata la cuptor. Aici a stat aproximativ 35 de minute.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 150 gr muschi afumat
  • 3 oua
  • 3 linguri cu ulei
  • 5 linguri cu varf cu faina
  • 1 legatura de marar verde
  • sare
  • piper
  • cateva rosii feliate pentru ornat

Cum preparam Budinca de dovlecei cu muschi afumat

1.Mai intai curatam dovleceii de coaja. Unul dintre dovlecei l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari si l-am adaugat intr-un bol. Am feliat cat mai subtire cel de-al doilea dovlecel si l-am adaugat si pe el in bol.

2.Adaugam ouale batute bine peste dovlecei si uleiul. Amestecam cu o spatula.

3.Adaugam faina si muschiul afumat taiat cubulete, adaugam si sare, piper si marar verde tocat marunt. Sau patrunjel.

4.Turnam compozitia intr-un vas de yenna tapetat cu hartie de copt si ornam cu rosii. Coacem budinca timp de 35-40 de minute in cuptorul preincalzit sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam budinca la racit inainte sa o portionam. Pofta buna!

Va recomand si budinca de cartofi cu spanac.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

72 − = 71

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker