Friptura frageda de pui facuta la gratar in cuptorul aragazului, dar bineinteles ca vedetele au fost cartofii. Se gatesc in zeama lasata de carne, iar gustul este minunat. Am incercat friptura asta si cu carne de porc si a iesit la fel de gustoasa.
Ingrediente:
- carne de pui
- 3-4 cartofi
- sare
- ardei boia
- piper
- rozmarin uscat
Mod de preparare friptura de pui cu cartofi copti aromatizati.
1. Curatam carnea de pui si o crestam usor.
2. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem rondele.
3.Tapetam fundul tavii cu hartie de copt, punem rondelele de cartofi si presaram sare, ardei boia, piper si rozmarin uscat.
4. Punem gratarul ( eu am avut set cratita+gratar), iar deasupra acestuia punem carnea de pui unsa cu amestec de condimente: sare,piper,ardei boia.
5. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand carnea este gatita.
Pofta buna!