Ingrediente:
- 1 lingura de icre
- 200 ml ulei
- 1 lingura de zeama de lamaie
- 3-4 fire de ceapa verde
- 2 felii de paine inmuiate in lapte
- sare
Mod de preparare salata de icre cu ceapa.
Punem icrele intr-un bol si adaugam 3-4 linguri din ulei in fir subtire ca la maioneza si in acelasi timp amestecam cu o furculita sau cu o lingura. Eu nu am facut niciodata cu mixerul.
Adaugam jumatate din zeama de lamaie si iarasi 3-4 linguri din ulei si amestecam. Adaugam si cele 2 felii de paine inmuiate in lapte si scurse bine.
Adauagam in continuare ulei si restul de zeama de lamaie. Eu nu am vrut sa adaug prea mult ulei pentru a nu deveni gretoase icrele, dar daca vreti puteti sa adaugati dupa gust, plus ca ele cresc in functie de ulei, cu cat mai mult, cu atat mai multe icre.
Potrivim de sare si adaugam si ceapa toacata marunt la final. Sunt gata in 10 minute.
Pofta buna!