
O budinca aperitiv foarte gustoasa. De fapt, dovleceii sunt printre legumele noastre preferate si ne plac gatiti in orice varianta. Budinca am copt-o intr-o forma mica cu diametrul de 21 de cm. Aici gasiti o intreaga categorie de mancaruri cu dovlecei – http://noiinbucatarie.ro/?s=dovlecei
Ingrediente:
- 3 oua
- 3 linguri de ulei
- 4 linguri de faina
- 2 dovlecei medii
- 2 morcovi
- 1 rosie
- sare
- piper
- maghiran
Mod de preparare budinca aperitiv din dovlecei.
1.Dam dovleceii cu coaja pe razataoare cu ochiuri mici si ii stoarcem bine.
2. Dam morcovii pe razatoarea cu ochiuri mici.
3. Batem ouale cu uleiul cu un tel si adaugam treptat faina.
4. Adaugam si dovleceii, morcovii, sare, piper si maghiran si amestecam bine.
5. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ornam cu felii de rosie si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
6. Presaram maghiran imediat ce scoatem budinca din cuptor, o lasam la racit si apoi o portionam. Pofta buna!