Rulada din carne de porc
Rulada din carne de porc este o mancare simpla, dar foarte gustoasa. Poate completa foarte bine un platou de aperitive, sau poate fi servita ca friptura alaturi de alte garnituri precum piure, orez, legume sau diverse sosuri.
Ingrediente:
- 1 kg pulpa de porc
- 200 g cascaval
- 200 g mix de legume congelate ( sau proaspete)
- 1 lingura pasta de tomate
- sare
- piper
- ardei boia
Mod de preparare.
1.Mai intai desfacem carnea de porc intr-o fasie subtire. Daca este nevoie, o putem bate putin cu coicanul pentru snitele.
2.Presaram sare, piper, ardei boia peste carne.
3. Razuim pe razatoarea cu ochiuri mici cascavalul si presaram peste toata carnea.
4.Intr-un capat al carnii adaugam si legumele congelate, presaram si deasupra acestora cascaval ras si rulam incepand de la capatul cu legume. Prindem marginile ruladei de carne cu scobitori, astfel incat sa nu se desfaca si o pune intr-un vas de yenna. Adaugam o cana de apa, sare si piper si dam rulada la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru o ora.
5.Din cand in cand, intorcem rulada, iar inainte cu 10 minute sa fie gata, o ungem cu pasta de tomate. Mai dam inca zece minute la cuptor. Lasam rulada sa se racoreasca putin si putem portiona. Pofta buna!