Miel cu smantana si ciuperci
Miel cu smantana si ciuperci este o mancare foarte gustoasa cu carne de miel/ oaie, ciuperci, ceapa si usturoi verde din abundenta. Am plecat de la ideea de Pui Manastiresc si am inlocuit carnea de pui cu cea de miel. Un deliciu! Si foarte simplu si usor de gatit. Doar ca nu am avut ardei kapia. Fetita cauta ciupercutele din mancare si m-a intrebat cum am facut mancarea asta asa buna?
Sfaturi!
- Daca nu aveti ceapa si usturoi verzi, adaugati uscate.
- Carnea de miel poate fi inlocuita cu carne de pui.
- Adaugati si una ardei kapia tocat marunt pentru un gust mai dulceag.
- Smantana pentru gatit se adauga in ultimele 10 minute de gatire, iar usturoiul si patrunjelul verde si se adauga la final.
- Reteta usoara. Mancarea de miel cu smantana si ciuperci este foarte usor de gatit, iar iubitorii de carne de miel cu siguranta o vor iubi.
Ingrediente:
- 500-600 gr carne de miel
- 1 borcan de ciuperci champignon de 800 de gr
- 6-7 fire de ceapa verde
- 5-6 fire de usturoi verde
- 200 ml smantana de gatit
- 100 ml ulei
- patrunjel verde
- sare
- piper
- ardei boia
Mod de preparare.
1.Mai intai fierbem carnea de miel.
2.Punem ceapa verde tocata rondele si ciupercile la calit si le lasam 15-20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca usor ciupercile.
3.Adaugam carnea de miel in tigaia cu ciupercile si ceapa , adaugam si o cana de apa si lasam 30 de minute la fiert.
4.Adaugam smantana de gatit, sare, piper si ardei boia si mai lasam inca 10 minute la fiert la foc mediu.
5. Cand stingem focul mancarii, adaugam ustuoiul verde tocat marunt si patrunjelul. Pofta buna!
- Noi am servit mancarea de miel cu salata de spanac, dar se poate consuma si cu salata verde.