Mancare de fasole verde cu carne de porc
Mancare de fasole verde cu carne de porc- o mancare extrem de gustoasa, de satioasa, dar mai ales extrem de usor de pregatit. O mancare de sezon in care eu am adaugat si carne de porc, insa se poate face si fara aceasta, doar cu legume. Sau se poate face cu afumatura si este si mai gustoasa. Fasolea verde poate fi utilizata atat in diete, cat si atunci cand tinem post.
Fasolea verde
- Fasolea verde este o sursa de vitamine si proteine, nu contine multe grasimi si nici nu este un aliment prea scump.
- Continutul ridicat de fibre al fasolei regleaza glicemia, fiind si foarte satioasa.
- Indiferent daca este consumata congelata, la conserva sau proaspata, fasolea verde are aceleasi valori nutritive.
Ingrediente:
- 400-500 gr carne de porc
- 350-400 gr fasole verde
- 1 ceapa mare
- 2-3 cartofi medii
- 3 linguri pasta de tomate
- 50 gr ulei
- sare
- piper
- marar verde
Mod de preparare.
1.Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem ceapa impreuna cu carnea de porc portionata la calit in ulei incins. Lasam pana cand ceapa incepe sa se aureasca pe margine, iar carnea devine albicioasa. Adaugam si pasteile de fasole si mai lasam 2-3 minute pe foc.
2.Adaugam o cana de apa pasta de tomate, sare si piper si cartofii taiati cuburi. Acopeim cu un capac si lasam mancarea la gatit 30-35 de minute. Din cand in cand mai adaugam apa.
3.La final adaugam mararul tocat marunt. Pofta buna!
Va recomand si una dintre cele mai gustoase salate cu fasole verde , salata noastra preferata.
One Comment