Aluaturi dulci/foietajeAperitiveDe postDulciuriRetete usoare de post

Rulouri din foietaj cu gem

Rulouri din foietaj cu gem

Rulouri din foietaj cu gem –  o varianta de dulce delicios si rapid. Aluatul foietaj este foarte versatil, se poate intrebuinta atat pentru prepararea deserturilor, cat si pentru prepararea gustarilor sarate sau a unor aperitive. Cel mai des le prepar alor mei un fel de fornetti, foietaj cu branza sau strudele cu mere. Sunt un deliciu. Sau chiar haiose se pot prepara din aluat foietaj.

Alte idei de preparate cu aluat foietaj gasiti aici.

Pentru prepararea acestor rulouri avem nevoie doar de 3 INGREDIENTE:

  • Aluat foietaj
  • gem de afine
  • zahar pudra

Cum preparam rulouri din aluat foietaj .

1.Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Impartim aluatul in 2 parti egale.

2.Ungem fiecare parte de aluat cu gem de afine sau orice gem avem in casa. Rulam pe rand cele doua parti de aluat foietaj si taiem felii de aproximativ 2 cm grosime.

3.Punem rulourile formate in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem timp de 20-25 de minute sau pana cand se rumenesc frumos in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

La final le pudram cu zahar pudra. Pofta buna!

 

Daca ne raman pentru a doua zi, le acoperim cu folie alimenatara.

Daca nu sunteti prea incantati de aluatul foietaj din comert, atunci va las in continuare si reteta aluatului foietaj de casa. Click aici pentru a citi reteta aluatului foietaj facut acasa.

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

53 − = 47

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker