Aluat foietaj de casa

Reteta aluatului foietaj o am de la Irina, colega mea, care face niste preparate minunate. Se poate face fie cu unt, fie cu untura, dar atunci cand facem cu untura presaram faina dupa fiecare strat de untura. In plus, se poate pastra si la congelator, asa cum am facut eu, daca nu avem timp sa-l folosim imediat. Iar ca si umpluta, fiecare face cum ii place, sarata sau dulce. Se poate face placinta cu branza, cu mere, melcisori aperitiv sau diverse aperitive.
Ingrediente:
- 1 cana de apa minerala
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de otet
- aprox. 550-600 g faina
- 250 g margarina de 70% grasime ( RAMA am folosit)/ untura
- un praf de sare
Mod de preparare aluat foietaj de casa.
1.Punem apa minerala, uleiul si otetul intr-un bol.
2. Adaugam faina si un praf de sare si framantam un aluat elastic si nelipicios.Impartim margarina in 4 parti.
3. Intindem aluatul pe masa presarata cu faina, ungem cu o parte de margarina si impaturim in 3 pe orizontala, apoi iarasi in 3 pe verticala. Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider 20 de minute. Repetam operatiunea de inca 3 ori, pana cand utilizam toata margarina.
13 Comments