LegumeMancaruriRetete internationaleSalate

Salata Piemonteza

Salata Piemonteza

Salata Piemonteza este o delicatesa originara din regiunea Piemont, situata in nord vestul Italiei, o zona cunoscuta pentru traditiile sale culinare rafinate. Aceasta salata a fost initial conceputa pentru a valorifica ingredientele locale ale fermierilor, fiind un fel de mancare hranitor si consistent. Versiunea originala a salatei era preparata in mod traditional cu cartofi, ton, oua si muraturi fiind consumata fie ca aperitiv, fie ca fel principal in zilele mai calduroase.

Bine de stiut!

  • Este recomandata fierberea cartofilor cu coaja pentru a evita sfaramarea acestora. Daca alegeti sa ii curatati, atunci ar trebui sa-i fierbeti intregi.
  • Salata piemonteza se poate adapta gustului propriu prin adaugarea de legume precum ardei, rosii sau ceapa.
  • Aceasta salata este potrivita si pentru mese in aer liber, fiind usor de transportat in caserole.
  • Reteta usoara. Salata piemonteza cu cartofi este usor asemanatoare cu salata orientala, este o salata gustoasa, satioasa si usor de preparat.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2 rosii
  • 5-6 catraveti murati
  • 1 ceapa mare
  • patrunjel verde+ marar verde
  • sare
  • 1 ou, 100 ml ulei, 1 lingurita de zeama de lamaie, sare, piper pentru maioneza

Cum preparam Salata piemonteza

1.Mai intai pregatim cartofii pentru fiert. Daca alegem sa ii fierbem cu coaja, atunci ii spalam bine inainte. Sau ii curatam de coaja si ii lasam intregi. Fierbem cartofii pana cand se vor strapunge usor cu furculita.

2.Lasam cartofii la racit, apoi ii taiem cubulete.

3.Taiem rosiile, ceapa  si catravetii murati cubulete

4.Trecem la prepararea maionezei. Am facut maioneza cu ajutorul unui mixer vertical astfel: am pus oul, zeama de lamaie, uleiul, sarea si piperul in vasul inalt al mixerului. Am mixat 20 de secunde cu mixerul lipit de fundul vasului, apoi l-am ridicat usor. Miscam incet mixerul de la suprafata maionezei pana jos, aproximativ un minut si gata, avem o super maioneza. Este o maioneza light si rapida. Aceasta se poate inlocui cu maioneza clasica facuta din galbenus de ou crud si galbenus de ou fiert + ulei. Sau se poate folosi maioneza cumparata.

5. Adaugam toate ingredientele intr-un vas si amestecam. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker