Varza cu iepure
Varza cu iepure este o idee de mancare cu carne de iepure, o idee excelenta. Nu am pregatit niciodata carnea de iepure cu varza, dar vorbeam cu mama la telefon si mi-a dat ideea. Asa avea ea in plan sa il gateasca, asa l-am gatit si eu. Am avut un iepure de la tara, iar de obicei il gateam la ceaun, dar acum neavand aceasta posibilitate, l-am gatit pe aragaz.
Daca nu stiati, carnea de iepure are un continut scazut de colesterol si grasimi si o sursa excelenta de calciu si proteine.
Ingrediente:
- 1/2 iepure
- 2 cepe
- 1/2 varza
- 2 ardei grasi
- 2 linguri pasta de tomate
- 50-60 ml ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
- cateva frunze de telina
Mod de preparare.
1.Mai intai prajim carnea de iepure in ulei incins. Adaugam ceapa si mai lasam cateva minute la calit.
2.Adaugam varza, o cana de apa si ardeiul taiat julienne. Acoperim cratita cu un capac si lasam la fiert 20 de minute.
3.Amestecam, adaugam pasta de tomate, sare, piper si daca mai este nevoie, mai adaugam apa. Acoperim din nou si lasam la fiert inca 40 de minute sau pana cand este gatita suicient mancarea.
4.La final adaugam verdeata tocata marunt. Sa aveti pofta!
Daca va intereseaza si alte idei de a gati carnea de iepure, intrati pe aceasta categorie- https://farfuria-cu-gust.ro/retete/iepure/
2 Comments