DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura Napolitana

Prajitura napolitana deoarece i-am adaugat napolitane in crema. Un deliciu! Blatul este clasic si l-am insiropat, dar foarte putin cu cappuccino, iar crema este una …minunata! Am copt blatul intr-un vas de yenna mic, daca faceti in tava mai amre, dublati cantitatile.

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina

Ingrediente crema de ciocolata:

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 400 ml lapte
  • 60 g ciocolata
  • 50 g napolitana cu cioclata sfarmata

Suplimentar:

  • 100 ml frisca lichida
  • 70 g napolitane sfarmate
  • 1 plic de cappuccino

Mod de preparare prajitura napolitana.

Pregatim mai intai blatul. Este pandispan simplu, nu i-am pus praf de copt. Mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile si faina treptat si incorporam cu o spatula. Ungem o tava de yenna cu ulei, presaram faina si turnam compozitia. Coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade 30 de minute sau pana cand este copt. Desprindem cu cutitul marginile blatului si il rasturnam pe un platou.

Pentru crema de ciocolata amestecam galbenusurile cu zaharul si cu faina. Turnam apoi in fir subtire laptele si punem la foc mic pana cand se ingroasa suficient, ca o budinca. Imediat ce luam crema de pe foc adaugam ciocolata si amestecam pentru a o dizolva in crema. Lasam crema sa se racoreasca amestecand din cand in cand sa nu formeze „pojghita” deasupra.  Cand este aproape racita, adaugam napolitana sfaramata.

Frisca o mixam.

Taiem blatul in 3, punem o parte, o insiropam cu cappuccino dizolvat in 100 ml apa, apoi adaugam 3/4 din crema de ciocolata. Punem urmatorul blat, insiropam foarte putin si adaugam frisca. Presaram napolitana sfaramata, iar apoi ultimul blat, il insiropam, il ungem cu crema de ciocolata si presaram napolitana. Dam la rece 1 ora, dupa care portionam.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 4 = 3

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker