Salata aperitiv in straturi -reteta spaniola

Mama imi spunea cat de buna este salata asta in straturi. Pentru ca am prins-o o zi pe la mine, am zis sa facem amandoua sa vad si eu cum se face. Simplu, rapid si foarte gustos este rezultatul! Se incadreaza perfect pe platoul cu aperitive festive.
Ingrediente:
- paine feliata
- 1 rosie
- 2-3 frunze de salata verde
- 1 ceapa
- 1 conserva de ton
- 10-12 masline
- 1 castravete murat
- 2-3 felii de gogosar murat
- 1 borcan de maioneza Hellmann’s
- sare
Mod de preparare:
Tapetam un vas cu folie alimenatara si lasam capetele foliei mai lungi sa putem acoperi salata la final.
Punem un strat de felii de paine pe care le ungem cu maioneza.
Rosia o taiam cubulete mini, la fel si ceapa si muraturile, si maslinele, iar salata o taiem cat mai marunt. Adaugam sare si 1 lingura de maioneza si tonul in aceasta salata si amestecam bine.
Peste primul strat de felii de paine uns cu foarte putina maioneza sa nu fie gretoasa, apoi adaugam un strat subtire de salata, iarasi paine, ungem cu maioneza, iarasi salata si tot asa pana cand terminam salata. Ultimul strat trebuie sa fie de paine pe care o ungem cu maioneza. Acoperim cu marginile foliei alimentara si punem un capac sau o greutate, ceva sa preseze salata. Dam la rece peste noapte, iar a doua zi taiem cubulete.
Pofta buna!