Chec cu nuci si portocala
Miros de portocala, colinde si atmosfera de sarbatori. Nimic mai frumos. Checul asta imi place iarna, si de 2 ani, de cand am gasit reteta pe un site frantuzesc, il fac in preajma sarbatorilor. Un singur chec iese din aceasta compozitie.
Ingrediente:
- 3 oua
- 150 g zahar
- 150 g faina
- 3 linguri de apa fierbinte
- 2 linguri cacao
- 1 lingura de coaja de portocala razuita
- 2 linguri de zeama de portocla
- 1 plic de praf de copt
- nuca
- zahar pudra
Mod de preparare chec cu nuci si portocala.
1. Mixam albusurile spuma cu zaharul.
2. Adaugam galbenusurile si apa fierbinte si incorporam cu o spatula.
3. Adaugam faina toata odata si praful de copt si incorporam.
4. Impartim compozitia in 2 boluri. Intr-un bol adaugam cacao, iar in celalalt adaugam coaja si zeama de porocala.
5. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt, punem compozitia maro, apoi pe cea cu portocala.
6. Presaram nuca si coacem checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
7. Presaram zahar pudra si lasam la racit. Pofta buna!
One Comment