Checuri/brioseDulciuriPreparate de Craciun

Chec cu nuci si portocala

Miros de portocala, colinde si atmosfera de sarbatori. Nimic mai frumos. Checul asta imi place iarna, si de 2 ani, de cand am gasit reteta pe un site frantuzesc, il fac in preajma sarbatorilor. Un singur chec iese din aceasta compozitie.
Ingrediente:

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 3 linguri de apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura de coaja de portocala razuita
  • 2 linguri de zeama de portocla
  • 1 plic de praf de copt
  • nuca
  • zahar pudra

Mod de preparare chec cu nuci si portocala.

1. Mixam albusurile spuma cu zaharul.

2. Adaugam galbenusurile si apa fierbinte si incorporam cu o spatula.

3. Adaugam faina toata odata si praful de copt si incorporam.

4. Impartim compozitia in 2 boluri. Intr-un bol adaugam cacao, iar in celalalt adaugam coaja si zeama de porocala.

5. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt, punem compozitia maro, apoi pe cea cu portocala.

 

6. Presaram nuca si coacem checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

7. Presaram zahar pudra si lasam la racit. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker