Salata in straturi cu sfecla rosie si rodie
Salata in straturi cu sfecla rosie si rodie
Salata in straturi cu sfecla rosie si rodie este foarte gustoasa si satioasa.
Noi suntem fan salata cu sfecla. De fapt, doar asa consumam sfecla rosie, in salate. In salata ne place cel mai mult, asa ca am incercat sa fac diferite combinatii si toate ne plac. De data asta am refolosit pieptul de la un pui facut la cuptor, am folosit o sfecla mai mica si seminte de la 1/2 rodie. A rezultat o salata foarte gustoasa! Va puteti juca putin cu ornatul si aveti o salata de sarbatoate pe mesele voastre. Eu am facut-o pentru un pranz in familie.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1 sfecla mica
- 2 cartofi
- 1 morcov mare/ 2 medii
- 1 ceapa mica
- 200 g maioneza
- 2 oua
- seminte de la 1/2 rodie
- sare
Mod de preparare salata.
1.Curatam cartofii de coaja si morcovul si le punem la fiert ( intregi).
2.Separat punem la fiert sfecla rosie necuratata de coaja. Ouale le fierbem separat.
3.Puteti fierbe pieptul de pui sau il puteti refolosi pe cel de la un pui deja gatit si care nu se consuma.
4.Dam pe razatoarea cu ochiuri mari cartofii, morcovii si sfecla rosie si le punem pe farfurii diferite.
5.Taiem carnea de pui cubulete mici si le punem pe un platou. Ungem cu un strat foarte subtire de maioneza.
De obicei folosesc o maioneza cumparata caci nu este asa de gretoasa ca cea facuta acasa.
6.Adaugam cartofii dati pe razatoare, presaram sare si ungem cu maioneza. Adaugam stratul de morcov, iarasi presaram sare si ungem cu maioneza. Adaugam ceapa tocata marunt, iar apoi sfecla. Mai ungem din nou cu maioneza, apoi adaugam albusul de ou dat pe razatoarea cu chiuri mici si galbenusul. Presaram deasupra salatei seminte de rodie.
Lasam 2-3 ore la rece sa se intrepatruda gusturile. Pofta buna! Va astept cu impresii despre salata!