Salata de vinete cu rosii coapte

Salata de vinete cu rosii coapte
Salata de vinete cu rosii coapte este un preparat iubit la noi acasa pentru textura sa cremoasa si gustul sau bogat. Aceasta salata se prepara dupa o reteta simpla, dar plina de savoare, perfecta pentru a fi servita atat ca aperitiv cat si ca fel principal.
Coacerea vinetelor si a rosiilor.
- Vezi articolulVinetele si rosiile pot fi coapte atat la flacara deschisa, la gratar, cat si la cuptor. Flacara deschisa confera legumelor o aroma usor afumata. Dupa coacere, atat vinetele cat si rosiile se decojesc. Lasam vinetele 20-30 de minute la scurs, zeama acestora fiind toxica.
- Aceasta salata se poate pastra 1-2 zile la frigider.
- Aceasta salata poate fi preparata atat vara cand legumele sunt proaspete si savuroase , cat si iarna cu legume/vinete congelate.
- Suc de lamaie. Pentru cei care doresc un gust mai acrisor, se poate adauga putina zeama de lamaie in salata.
Ingrediente:
- 3 vinete medii/ mari
- 6-7 rosii medii
- 1 ceapa mare
- 1 legatura de patrunjel
- sare
Cum preparam Salata de vinete cu rosii coapte
1.Mai inati stergem cu un prosop de bucatarie legumele ce urmeaza a fi coapte.
2.Coacem vinetele si rosiile fie la gratar, fie la cuptor. Eu le-am copt la gratar.
3.Decojim legumele si lasam vinetele la scurs. Dupa ce s-au scurs, tocam vinetele cu ajutorul unui cutit. Rosiile decojite le pasam cu ajutorul unei furculite.
4.Amestecam rosiile cu vinetele, adaugam o ceapa mare tocata marunt si patrunjel. Potrivim salata de sare.
Pofta buna!
Sper ca v-a placut reteta noastra de salata de vinete simpla, gustoasa si sanatoasa!
Va recomand si salata de vinete armeneasca, o salata gustoasa si tot din categoria salatelor fara maioneza.