Salata Suba cu carne de pui
Salata Suba cu carne de pui
Salata Suba cu carne de pui si cu sfecla rosie este atat de gustoasa! Este de origine ruseasca, nu se prepara la noi in tara decat in zona Moldovei. La origine se pregateste cu carne de peste afumat, dar noi am incercat si cu carne de pui. Sunt gustoase ambele variante!
Intotdeauna pieptul de pui de la puiul gatit la rotisor ne ramane, nimeni nu il iubeste. Asa ca il refolosim la o salata gustoasa cu telina, cu pastai de fasole sau cu sfecla rosie. Noi nu suntem fan sfecla rosie, nu o conumam decat in salata, iar salata asta, Suba, este cea mai gustoasa din categoria salatelor cu carne de pui.
Ingrediente:
- 1 piept de pui fiert( sau ramas de la un pui gatit la rotisor)
- 1/2 sfecla rosie
- 3 cartofi medii
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 100 g maioneza
- sare
- patrunjel verde
Mod de preparare salata Suba cu sfecla rosie.
1.Fierbem mai intai cartofii si morcovii curatati de coaja.
2. Separat fierbem sfecla rosie.
3.Legumele fierte le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, la fel si ceapa.
4.Pieptul de pui il taiem cubulete mici.
5.Pe un platou punem un inel de la o tava cu peretii detasabili si punem primul strat de piept de pui.
6. Adaugam 1 lingura de maioneza, apoi adaugam morcovii. Dupa fiecare strat de legume adaugat, presam usor legumele.
7. Adaugam maioneza, ceapa si apoi cartofii.
8. Presaram maioneza din loc in loc, iar la final adaugam sfecla rosie.Ornam dupa preferinta.
9. Dam salata la rece pentru cel putin 1 ora. Pofta buna!
Din categoria retetelor de salata cu piept de pui, va recomandam si salata cu piept de pui si dovlecel. Nu credeam sa fie atat de gustoasa, dar ne-a intrecut asteptarile!
Iar daca sunteti interesati si de alte retete cu piept de pui, va invitam sa aruncati o privire peste o intreaga categorie de preparate cu carne de pui.
3 Comments