Dovlecei pane la cuptor
Dovlecei pane la cuptor – iata o varianta de dovlecei gustosi si sanatosi, gatiti fara ulei. Dovleceii sunt legumele noastre preferate si ii iubim in orice varianta i-am prepara, fie umpluti cu carne tocata, fie pane, fie salata cu piept de pui, chiftele sau diferite tocane.
Dovlecelul
- Fiindca este bogat in apa, dovlecelul este un bun diuretic, favorizand eliminarea apei din organism. In acest mod, consumul de dovlecel ajuta la buna functionare a rinichilor si ficatului.
- Dovlecelul este un veritabil pansament gastric, fiind indicat in gastrite, ulcere si alte afectiuni ale aparatului digestiv.
- Dovlecelul se poate consuma atat crud cat si gatit in diverse combinatii. Taiati in cuburi mici se pot pune in salata de vara, alaturi de rosii, ardei, castraveti. Se pot face chiar si dulceata.
Ingrediente:
- 1 dovlecel mediu
- 2 oua
- 3-4 linguri de pesmet
- 1/2 lingurita usturoi granulat
- sare
Cum preparam Dovlecei pane la cuptor
1.Mai intai spalam bine dovlecelul. Putem sa il decojim, insa eu am ales sa il utilizez cu coaja, pentru ca acea parte ramane mai crocanta si ne place. Taiem dovlecelul in 2 si il feliem in bastonase de grosimea unui deget.
2.Batem cele 2 oua cu un praf de sare si cu usturoiul granulat. Usturoiul granulat se poate inlocui cu un catel de usturoi razuit pe razatoarea cu zimti mici.
3.Trecem fiecare bastonas de dovlecel prin amestec de ou, apoi prin pesmet si il punem in tava tapetata cu hartie de copt.
4.Coacem dovlecelul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumeneste frumos.
Noi am servit dovlecelul pane cu sos tzatzichi. Pentru acest sos am procedat astfel: am pisat bine 2 catei de usturoi, am adaugat 1 castravete razuit pe razatoarea cu ochiuri mici, am adaugat 2 iaurturi mici cremoase si un praf de sare. Am amestecat totul.
Pofta buna!