AlteleVacante si calatorii

Târgul de Crăciun de la Sibiu şi minivacanţa ȋn Mărginimea Sibiului

Târgul de Crăciun de la Sibiu şi minivacanţa ȋn Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului cuprinde 18 localităţi româneşti, situate în sudul judeţului Sibiu si este un loc atat de pitoresc, cu căsuțele alea tradiționale, dar și culmile muntoase cu turme de oi ce urcă sau coboară. Noi am ales să petrecem mini vacanţa de 1 Decembrie ȋntr-un loc pitoresc, să mergem ȋntr-un sătuc din această regiune a ţării noastre. Şi, dacă nu ar fi fost un ger de crăpau pietrele, ar fi fost una dintre cele mai reuşite vacanţe. Totuşi, am văzut ce ne planificasem!

Cazare la Sibiel.

Aruncând o privire pe internet, citind cateva recenzii, am ales! Ne cazăm la Sibiel, o pensiune marginaşa,ce dădea spre pădure  din sătucul cu acelaşi nume. Şi ce locaţie frumoasă! Imi imaginez că vara trebuie să fie un loc de vis, cu şuieratul pârâului ce trece prin faţa pensiunii şi padurea alături. Cazarea a fost cu demipensiune, cu micul dejun inclus. Camerele curate si spaţioase, cu mobile din  lemn masiv pictate manual. Iar spaţiul din holul intrării este cel ce face deliciul pensiunii. Fiind luna decambrie, a fost amenajat de sărbătoare si atât de frumos! Si ne astepta la sosire cu platouri tradiţionale.

 

Târgul de Crăciun de la Sibiu

În fiecare an, ȋncepând cu 15 noiembrie, ȋn Piaţa Mare din Sibiu se organizează Târgul de Crăciun ce atrage an de an mii de turişti. Aşa ca nici noi nu l-am ratat. De fapt, ăsta a fost principalul obiectiv atunci când am planificat vacanţa ȋn această zonă.

Mirosul de castane coapte, aroma ȋmbietoare a ceaiului de portocală şi de mere te conduc ȋntr-o atmosfera de basm, ȋn atmosfera sărbătorilor magice. Găseşti la tot pasul mâncare street food ce miroase atât de bine,  o gama variată de produse gastronomice tradiţionale, ornamente şi decoraţiuni, ghirlande şi diverse obiecte specific Crăciunului. Spectaculoase sunt proiecţiile luminoase ce se aprind la lăsarea serii şi luminează clădirile din jurul târgului. Dacă nu ar fi fost aşa de frig, poate că am fi rămas mai mult, dar noi am fost pe repede ȋnainte.

 

Castelul de Lut din Valea Zânelor.

Dacă ajungi ȋn zona Sibiului, nu poţi rata o vizită la Castelul de Lut din Porumbacu de Sus, la doar 35 km de Sibiu. O combinaţie ȋntre casa piticilor din povestea Albă ca Zăpada şi crestele muntilor, Castelul de Lut este o locaţie unică din ţara noastra. De cum ajungi ȋn parcarea castelului, păşeşti ȋn tărâmul magic al basmului contra unei sume de 5 lei. Una dintre ȋncăperile castelului ne aşteaptă cu o băutură caldă, la alegere, dar şi cu o mulţime de suveniruri. Aici am băut cea mai bună ciocolată caldă, dar aveau şi un delicios ceai de portocale care ne-au ȋncălzit pentru câteva minute.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

67 + = 77

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker