AlteleVacante si calatorii

Targul de Craciun de la Sibiu

Targul de Craciun de la Sibiu

Targul de Craciun de la Sibiu este unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun din tara noastra. In ultimii ani s-au organizat targuri de Craciun in mai toate orasele mari ale tarii, insa cel de la Sibiu primeste an de an mii de vizitatori.

Perioada de desfasurare

De la sfarsitul lunii noiembrie si pana la inceputul lunii ianuarie,  in Piata Mare, chiar in centrul Sibiului, are loc Targul de Craciun. Programul afisat este de la ora 11 la ora 22, insa va spun din experienta ca de la ora 9 dimineata sunt deschise aproape toate standurile din targ.

Ce poti face aici

  • In primul rand sa vorbim despre cei mici. Este un mare patinuar si ateliere de lucru in prima casuta chiar langa scena. Tematica atelierelor difera de la o saptamana la alta. Pentru a participa cu copiii la ateliere trebuie sa fiti acolo la ora fixa ( 2.00 . 3.00 s.a.m.d). Imediat cum intri in Targul de Craciun pe partea stanga vei vedea amenajat un stand cu Mos Craciun in persoana cu care cei mici pot face poze. 25 de lei poza cu magnet pe spate.
  • Foarte multe standuri cu turta dulce si dulciuri artizanale care mai de care mai frumos prezentate pretul acestora incepand de la 10 lei/ turta dulce, 25 de lei 100 gr ciocolata de casa.
  • Daca trecem pe la standurile cu vin fiert, ciocolata calda, ceai de portocale sau suc cald de mere, veti vedea ca aceste au un pret destul de ridicat. Toate incep de la 15 lei/ paharul si pot ajunge pana la 20,25 de lei. Lichiorul de oua 30 de lei/ pahar.
  • Cele mai multe standuri sunt cu obiecte artizanale, globulete, lumanari si altele. Se gasesc si produse fabricate in casa gen palinca, gemuri si zacusca.

 

Sfaturi!

  •  Dupa lasarea serii se aglomereaza extrem de mult, aproape ca se calca oamenii pe picioare. Insa frumusetea si magia targului este sporita acum caci se aprind luminitele si proiectiile. Faceti o vizita seara la Targul de Craciun.
  • Incercati ciocolata calda si lichiorul de oua, sunt senzationale.
  • Cumparati globuri personalizate pentru cei dragi. Se vor bucura mult cand le vor primi.
  • Daca ajungeti aici, mergeti si la Castelul de lut din vaalea Zanelor, este superb! Iar Povestea Calendarului, situata in imediata vecinatate a Castelului de Lut ne-a transpus cu totul in lumea magica a sarbatorilor de iarna.

Cazare la Sibiu

Daca vreti sa va cazati chiar in centrul Sibiului sa fiti aproape de Targul de Craciun si sa ve deplasati pe jos, Casa Hermanni poate fi o optiune.  Am avut un apartament cu o camera tripla mare si o camera dubla cu bucatarie si tot ce aveam nevoie. Confort si caldura. Ne-a placut! Verificati optiunile de cazare aici.

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker